![]() |
|
| Eskiz Defteri - Karakalem Çizim & Güzel Sanatlar |
|
|
||||||
![]() |
|
Divânu Lügati't-Türk
|
Seçenekler | Arama |
|
|
#1 |
|
Üye
|
Bizde burada bildiğimiz kelimeleri ve anlamlarını yazalım.Fazla bilgi göz çıkarmaz kendi lugatımızı oluşturalım ne dersiniz. Benim bildiğim ve telaffuzu hoş bir kaç kelime yazıcam sizlerde yazarsanız sevinirim. ne idüğü belirsiz:ne oldugu belirsiz.. muamma.. süveyda:kalpte olduguna inanılan bir nokta olup burası basiret ve olgunluk merkezidir. Divânu Lügati't-Türk hakkında Not:Kaşgarlı Mahmud tarafından Bağdat'ta 1072 - 1074 yılları arasında yazılan Türkçe - Arapça bir sözlüktür. Türkçe'nin bilinen en eski sözlüğü olup, batı Asya yazı Türkçesi hakkında var olan en kapsamlı ve önemli dil anıtıdır. Kökleşik Arap Sözlük bilgisi ilkelerine göre hazırlanmış olan sözlük, Kaşgarlı Mahmud'un Türk boyları hakkındaki etraflı bilgisinin yanı sıra, Arap Dil bilimi konusunda da esaslı bir eğitim görmüş olduğunu gösterir. |
|
|
|
|
#2 |
|
Üye
|
güzel konu tebrik ederim boş değil.
![]() baki : ebedi, sonsuz
|
|
#3 |
|
Süper Editör
|
kesinlikle katılıyorum gerçekten güzel konu...
serdâr ; düşman
|
|
|
#4 |
|
Üye
|
bednam= kötü nam salmış kişi
Divânu Lügati't-Türk hakkında ayrıca bir bilgi vermek istiyorum yazılış amacı sözlük olmasından ziyade Araplara Türkçe öğretmektir. paylaşım için teşekkürler.
seni sevmenin adını yaşamak koydum ebediyete inanmak için... Bu mesaj ogzm tarafından (09-02-2010 Saat 01:28 ) değiştirilmiştir.. Sebep: nezaket eksikliği sezdim yazımda :D |
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |