eskiz defteri  
Kayit ol Konularım Üye Listesi Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et S.S.S.

Eskiz Defteri - Karakalem Çizim & Güzel Sanatlar

Geri git   Karakalem Çizim & Güzel Sanatlar Eskiz Defteri > GENEL > Serbest Paylaşım

Desen Nedir? Nasıl Çizilir?  
Seçenekler Arama
Alt 27-04-2008
diyar
diyar
Aktif Üye

Yer: k.maraş
diyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Desen Nedir? Nasıl Çizilir?
arkadaşlar herşeyde oldugu gib desenide ayakta tutan onun alt yapısı olan eskizdir eskiz ne kadar saglam olursa desende o kadar saglam olur.örnegin insanı ayakta tutan iskelettir evi ayakta tutan harcı demiridir desenide ayakta tutan saglam eskizdir hele bol çizgiler ve estetik desenin namusudur.evi görkemli kılan şey evin boyaysıdır insanı görkemli kılan kıyafetidir deseni ise ışık ve gölgesidir unutmayın......

diyar Adlı üyenin son ekledikleri
Sınav öncesi Desenlerim Kaykaycı çocuk Karışık Portreler Amy Lee Karma çizimler
Alt 27-04-2008   #2
Contrast
Draw Your Way

Contrast

Konular: 863
GSF öğrencisi
Yer: Adana-K.Maraş

Desen, formu görme yöntemidir. Desen doğrudan renkle değil çizgiyle ilişkilidir.

1- Çizgi ( Matisse, Klee )
2- Ton ( Rembrandt )
3- Çizgi + Ton ( A. Lifij ) ( Ton : Işık ve gölgenin leke ile ifadesidir. )

Desen resim sanatının temelidir. Renkler, ışık ve gölgeler, tablonun genel yapısı, kompozisyonu bu temel üstüne kuruludur. İyi desen çizebilmek, desenin işlevinde yer alan çizgi, hareket, denge, hacim, oran, form (şekil) ritm, kompozisyon, perspektif, ışık ve renk kavramlarının öğrenilmesiyle sağlanabilir. Desen çizerken, önce incelemeli, görmeli öyle çizim yapılmalı. Daha sonra da ayrıntıya geçilmelidir. Ayrıntıya geçerken bütün ile parça ilişkisi kurulmalıdır. Yüzeyin hareketinden hacim kavramı doğar. Eni, boyu, yüksekliği olan her canlı varlığın hacim kavramı vardır.

RESMİNDE ORAN : Bir cismin eni ile boyu arasındaki farka oran denir. İnsan resmi yaparken vücut parçalarının birbirine olan oranına dikkat edilmelidir. İnsan resminde baş birim olarak alınır. Diğer vücut parçaları bu birime göre değerlendirilir. Resim çalışmalarında baş birim olarak kabul edilir ve yetişkin insanda baş vücudun yedide biri ( ya da sekizde biri ) kadardır. Erkekte omuz genişliği, baş genişliğinin iki buçuk katı, kadında iki katıdır. Elin uzunluğu yüzün uzunluğu kadardır. İki elin büyüklüğü de yüzün büyüklüğünü verir. Ayak büyüklüğü ise baş uzunluğu kadardır. Her iki kolun yanlara uzanmış hali o kişinin boyu ile aynı ölçüdedir. Omuzdan dirseğe, dirsekten bileğe kadar olan uzunluk birbirine eşittir. Aynı şekilde kalçadn dize, dizden ayak bileğine kadar olan mesafeler de birbirine eşittir. Eller aşağıya doğru uzatıldığında parmak uçları diz ile kalça arasında tam ortaya gelir.

BAŞ ÖLÇÜLERİNDE ORAN : Gözler başın tam ortasında yer alır. İki göz arası bir göz uzunluğu kadardır. Karşıdan bakıldığında göz ile kulak arası bir göz genişliğine eşittir. Alın, burun, burunla çene arası aynı uzunluktadır. Kulak, burun hizasında ve burun büyüklüğündedir. Ağzın genişliği iki göz bebeği arası kadardır. Ağız, burunla çene arasındaki uzunluk üç parçaya bölündüğünde burundan itibaren ilk parçanın bittiği yerdedir. Bazı değişik yönlerden görünüşü bu ölçüleri değiştirir.

alıntıdır...
Contrast isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-04-2008   #3
diyar
Aktif Üye

diyar

Konular: 37

haklısın ölçü almaya gereksinim duymayan inasanlar genelde pek önemsemeyen insanlar diye düşünüyorum ben başkası farklı düşünüyosa onada sagı duyarım tabi ama eskiz desene güven verir dogrulugunu kanıtlar kısacaı elinde gösterecegin bir delil gibidir.....
diyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-04-2008   #4
diyar
Aktif Üye

diyar

Standart desen

devler gibi eserler yapmak için karıncalar gibi çalışmak lazım
diyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2008   #5
bRush
Aktif Üye

bRush

Konular: 4
Yer: Evimde :)

çok doğru sana katılıyorum diyar bol bol eskiz çalışmak lazım resim temeli bu.diyar, contrast verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
bRush isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-06-2008   #6
arifHB
Aktif Üye

arifHB

Konular: 47
GSF öğrencisi
Yer: sivas

arkadaşlar haklısınız bu konuda.ama şöle bişi söliim ben ölçü almadan yapıyorum ölçü alana da söyleyecek en ufak bi lafım yok.ben direkt olarak sağlam gördüğüme inanıyorum bu yüzden ölçüyü zaten gördüklerimle alıyorum göz kararı.ve hiç bir zaman da oran orantı problemim olmadı
arifHB isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-06-2008   #7
diyar
Aktif Üye

diyar

evet benim bazı arkadaşlarımda öyle yapıyo.iyi yapıyolarda üstelik.işte herkesin farklı bir tarzı var saygı duyuyorum bunada.
Alt 24-06-2008   #8
buket
Aktif Üye

buket

Konular: 62
GSF'ye hazırlık
Yer: istanbul

eskizz yinede bencee hem zamandan kazandırır ölçü doğru olup eskizdede emin olduktan sonra deseni çalışmak daha rahat olurr...bana göre
buket isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-06-2008   #9
ROcCo
Aktif Üye

Konular: 1
Yer: eLazıq

haKLısın ßeNcede esKiz çOk öNemLi... Desene tat katan eN bUyuK etkendir...
ROcCo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2008   #10
serhat1907
Aktif Üye

serhat1907

Konular: 25
GSF öğrencisi
Yer: eskisehir

kagıtta komposizyon ölcülerini belirleyip desen ölcülerini alıp iskeleti koyarsın gerisi işçiliktir...
serhat1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama

Web tasarım
Eskizdefteri, Küre Hosting tarafından barındırılmaktadır.
Copyright ©2008 eskizdefteri.net | Forum SEO by Zoints