![]() |
|
| Eskiz Defteri - Karakalem Çizim & Güzel Sanatlar |
|
|
||||||
![]() |
|
bu forumda mı diyerleri gibi?
|
Seçenekler | Arama |
|
|
#1 |
|
Banned
|
Yoksa başka formlara benzermi-benzemezmi;yok yaa bu form bildiğin formlara benzemez deyip kendimize ahkam mı keselim?sorgulayalım.... Neden türkçe takma isim(nick)kullanmayızda Yabancı bir isim veririz kendimize.Firmaları eleştiriyoruz,Türkçeyi doğru konuşma konusunda telkinlerde bulunuyoruz Hatta bunu belirgin şekilde gözteriyoruz yada cok sevdiğimiz tarihimiz, sanatları hakkında yorumlar yapıyoruz, Osmanlı padişahlarını örnek gösteriyoruz Selçukluları,Atatürkü,Kazım Kara Bekir paşaları da niye isimlerimiz yabancı?Bize örnek vermesi gereken gene biz isek niye lafla deyil öz ile davranmıyoruz.Eee sonra cümleler yabancı oluyor sonrada firmalar sonrada biz!Sonra birileri geliyor bizim destanlarımızı abuk sapık işlerde kullanmaya kalkıyor sonrada yadırgıyoruz yada hiç farkına varmıyoruz. Mesela Camel sigarası nı herkez duymuştur.Biliyormusunuz firma niye Camel.Amerikanın mexixa savaşı bir iç savaştı ve cok önemliydi.Nitekim o savaşı almakla şu anki amerikanın tekrar bağımsızlığı tüm tarihçiler bilir.Biliyormusunuz o savaşta o tarihte Amerika bizden askeri savaş malzemesi istemiştır.Çünki çöl de muhimmat taşınması ve lojistik destek yapmak onlara göre imkansız ve o zamanda yardım istenmiştir hemde askeri yardım.Nedir devedir bu.Tank,top yok tabi. Sadrazam Fuat Paşa tarafından hazırlanan ve Padişah Abdülmecit tarafından onaylan bir tezkereyle biz evet yanlış duymadınız-askeri teczısat verdik yanlış hatırlamıyorsam 9 deve ve bir dişi.Sonra Padişah kendi hediyesi olara 1 erkek 1 dişi ayrıyetten eklemiştir.sonraları bunun hatırına bir dikit yapılmış ilk sigara fabrikasına da camel adı konmuştur.Bu lojistik sayesinde o savaşları kazandılar ve Amerika oldu.Bizden koyun(tiftik keçisi) isteyen büyük ingiliz tekstil firmasının hala ismi keçidir. Rodrigo jeans türkiyedeki bu olayı görmüş ve mahmut tekstil adı ile üretmek istediği kot ürünlere rodrigo markasını vermiştir kompleksten dolayı.Peki dünyada tüm mühendislerin en verimli dil almancadır sözü?( bizeöyle söyleniyor) Ortak karar şudur arkadaşlar (isteyen oktay sinanoğlunun kitabına bakabilir yada netten araştırabilir ) matematik bilimini en iyi türkçe anlatır…..Biz hariç dünya biliyor… Kaçımız anlamını biliyoruz; Şimdi tekrar soruyorum niye ingilizce takma isim(nick).Birşeymi saklanıyor,hoşa mı gidiyor,Anlamı mı bilinmiyor(ablamların öğrenci iken yemek yediği gayet ortalama bir mantıcının why not gibi neye hizmet ettiği anlaşılmayan bir isme sahip olmasına sebep olan durum-netten aldım son cümleyi)…. En baştan en son kayıt olan kullanıcıya kada sorgulanacak bir konu, türkçe bir form olması dileği ile... (ben elimden geldiğince!uymaya çalışıyorum hatam varsa özür) İlgililere ve ilgilenenlere okuyan herkeze teşşekür ederim.. Not:amacım sadece kafama takılmış bir olaydan ibarettir. kişilikleri tenzih ederim. yabancı nicki(takma ismi) olanlar kısaca açıklarsa en azından anlamlarını soylerlerse sorumun cevabını almış olurum sadece.tekrardan sevgiler saygılar.. 2 tane acılmıs ötekini silebilirsiniz Bu mesaj Çilek_ayı tarafından (4 hafta önce Saat 11:09 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
#2 |
|
Süper Editör
|
diğer konuyu sildim..
kendi düşüncemi söyleyeyim; biri bir siteye üye olduğunda gerçek adını kullanmak istemiyor hatta kimliği belli olmasın diye farklı isimler seçebiliyor.. genellikle gizemli bi hava katmak için ingilice isimler seçiyorlar.. benim seçmemin sebebi yaklaşık 10 sene önce msn space sayfama rosemoon yazmamdı... onuda kuzen yazmıştı;o zamandan beri başka bi kullanıcı adı arama ihtiyacı duymadım.. farklı isimler bulucamda;onları aklımda tutacam da ohooo çok iş ![]() burdaki ismimi değiştirmeyi düşündüm açıkçası ama yaklaşık 2 senedir burda rosemoon olarak tanınıyorum şu saatten sonra değiştirsem ne olur değiştirmesem ne olur birde kişilerin kendi seçtikleri isimleri değiştirtmemizin ne bize ne de onlara bi faydası yok..he konu içlerindeki türkçeyi farklı harfler katarak değiştirme durumundan rahatsızım.. türkçe kelimelerin içine ingilizce harfleri sokarak türkçe GİBİ kelimeler kullanmaya karşıyım..
|
|
|
#3 |
|
Banned
|
yoo değiştirilmesim zaten ama en Bana nick(takma isim)kullanıpta tarıihimiz tarihimiz de demek hep anlamsız gelmiştir .Çok formda bunu gördüğüm için merak etmişimdir.Bana da bu nicki(takma ismi)biri verdi
ama ben türkçe istedim nick(takma isim)bulmakta bende zorlanıyorum.Çok Anlamını biliyormusun peki takma isminin
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aktif Üye
|
ben kendi adıma konuşim..sölediklerinde haklsın
Bu gibi örnekler çoooooo..k Rosemon söylediğinde haklı belki adımızı kullanmak istemiyoruz. Ben sanalda gerçek kimliğimi paylaşmam. sürmenaj sa sürmenaj bitti. Biz taa en başından beri yabancılara uymaya çalışıyoruz Bnm adımda sakınca yok diye düşünüyorum. Hem ben sanalda sürmenaj ve iki isim daha var böyle tanınıyorum. Şimdi adımı değişitirirdimde herkes öyle biliyo artık.Daha güzel isim koyabilirdim..
|
|
#5 |
|
Süper Editör
|
rose; gül
moon; ay gülay
|
|
|
#6 |
|
Aktif Üye
|
ben de türkçe yazışmaktan yanayım.bu konuda da gerektiği zaman mesajlar yazıyorum gereken arkadaşlara....takma ismimin manasına gelincee.bi anlamı yok.zaten anlamı olmadığı için seçtim.j harfini severim j harfiyle başlasın istedim,jeyjey oldu.çok da seviyorum takma ismimi(: ve söylemeyi borç bilirim.jeyjey ne ingilizce,ne türkçe ne de başka bir dilde...
|
|
#7 |
|
Aktif Üye
|
Genelde rumuz yazmam gereken çoğu yerde ismim veya ona benzer herhangi bir rumuzu kullanmıyordum çünkü muhakkak alınmış oluyordu bende kimsenin almayacağını düşündüğüm rumuzları yazıyorum bu arada şunu da söyleyeyim bu kadar uzun bir sayfa yazmana gerek yoktu gördüğünde uyarırsın insanları olur biter böyle birşeye gerek yok diye düşünüyorum üstelik daha söylediğin ile yaptığın bir değil mesela form değil forum ya da herkez değil herkes deyil değil 'değil' daha sayayım mı ? Sen duyarlı olursan rumuzlarda veya günlük konuşmalarda Türkçe'yi doğru kullanırsan insanlar seni örnek alırlar diye düşünüyorum çünkü bu konuda yapabileceğin tek şey bu...Sorunun cevabını da böyle uzun uzun yazarak bulamazsın zaten belli başlı nedenleri var bunun en genel nedenini söyleyeyim istersen 'insanlar farklı olmayı ve kendilerine vayy denmesini severler' bu yüzden Türkçe'yi katletmişlerdir...Daha faydalı konular açman dileğiyle arkadaşım...
|
|
#8 |
|
realist ressam
|
gerekli açıklamalar yapılmış zaten...fazla uzatmanın bir anlamı yok..benimde nikim türkçe değil...ama sırf türkçe olacak diye bir kaydede yok...herkes türkçe nick seçerse ,birde burdaki üye sayısı göz önüne alınırsa sanırım aynı nicki birden fazla kişi kullanmak zorunda kalacaktır.
|
|
#9 |
|
Aktif Üye
|
tamam haklısın konuşurken düzgün yazmamız gerekiyor ben msnde de hep düzgün yazıyorum ama takma isimlerde ingilizce türkçe bence bişey farketmez. zaten benim nickimde ingilizce değil, adımı farklı bi şekilde yazdım.
birde başka bir şey söylemek istiyorum madem bu kadar düşkünsün türkçe yazılmasına o zaman kelimeleri doğru yaz. bunu çoğu kişi yapıyor herşeyi çok düzgün yazmalıyız diyorlar ama değil yerine deyil ya da beğenmek yerine beyenmek gibi yanlışlar yapıyorlar. amacım suçlamak falan değildi yanlış anlaşılmak istemem... sayfa uzun süredir açık duruyordu benimle aynı şeyi mypen de yazmış görmedim
Bu mesaj Icha_13 tarafından (4 hafta önce Saat 19:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme |
|
|
|
|
#10 |
|
Banned
|
nicki(takma ismi)yabancı olanlar bu tarafa yerli olanlar bu tarafa gıbı bir anlam yüklemedim ama öyle gözükmüşse özür.Kimseyi hadi turkçe nick alalım gibi bir kalkışma içinde hiç deyilim.Ben imla hatası yapıyormuyum evet ama konum yada merak ettiğim o deyildi Bu konuda yapabileceğimi yapıyorum uzun yada kısa Oktay sinanoğlu kitap yazmış mesela uzun uzun oda mı bir şey yapmamış sence bu yönüde var tabı oğle bir cümleye.
neyse değerli yazdığınız ve yazacağınız yorumlarınız için teşşekkür ederim Bu mesaj Çilek_ayı tarafından (4 hafta önce Saat 23:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |